HTML

sárkánymese

A testvérem skizofréniával küzd - és vele együtt az egész család...

Friss topikok

skizofrénia a családomban

2010.03.19. 14:29 sarkanymese

kisgyerekkori skizofrénia (?)

Címkék: igaz történet

A skizofrénia általában késő kamaszkorban, fiatal felnőttkorban kezdődik, vagy még később. Amennyire én tudom, rendkívül ritka, hogy kisgyerekeknél ezt a diagnózist állítsák fel.

Éppen ezért sokkolt engem Jani Schofield története.

Ő egy most 7 éves amerikai kislány, akinél gyakorlatilag a születése pillanatától jelen voltak a skizofrénia (?) tünetei. Úgy lett ismert, hogy a szülei jelentkeztek az Oprah Winfrey Show-ba, ami az Egyesült Államokban az egyik legnézettebb műsor. Azért akartak bekerülni, hogy az egész világ megismerje a történetüket, hátha lesz egy valaki legalább, aki majd tud segíteni rajtuk...

Egyelőre sajnos nem találtak ilyet, de annyi értelme legalább volt, hogy megismertek más családokat is, ahol kisgyerekek hasonló tünetekkel élnek.

Jani már csecsemőkorában sem aludt többet, mint 4 (!) órát egy nap alatt. Egész pici korától a szüleinek le kellett fárasztaniuk, amennyire csak tudták, hogy legalább 4-5 órát tudjon aludni. Jani valamiért gyűlöl bent lenni a 4 fal között, ezért a szülei napi átlag 16 órát kénytelenek a szabadban lenni vele, játszótéren, állatkertben, parkban, és folyamatosan játszani vele, hogy lekössék.

Jani ismer egy másik világot, "Calalini"-nek hívja, és azt mondja, ez a világ "a Ti világotok, és az enyém között" van. Calaliniben állatok élnek, akik hol kedvesek Jani-vel, hol bántják, és azt mondják neki, bántson másokat, és akkor nem fogják bántani őt. Janinek van egy kistestvére, és a szülei most két lakást bérelnek, hogy a két gyerek ne legyen összezárva, amikor Jani rosszul van.

videó 1:https://www.youtube.com/watch?v=pT041QhTPSk

videó 2: https://www.youtube.com/watch?v=UTUMt05_nCI

 

Ha megnézitek a videókat, alattuk több száz komment vitatja, hogy ez egyáltalán skizofrénia-e? Sokak szerint ez "megszállottság", az ördög műve, és gyógyszerrel nem gyógyítható, azzal csak ártanak Jani-nek.

Hát nem tudom. Tény, hogy az én testvérem abszolút nem így viselkedik, mint Jani, és ennyi idős korában az égvilágon semmi baj nem látszott rajta. És a többi skizofréniával küzdő, akiket ismerek, ők sem ilyenek nekem valahogy.

Ugyanakkor megszakad a szívem szegény kislányért, ahogy látom a kialvatlan szemeit, és hogy nem bír 1 percet sem nyugton lenni. És baromira együttérzek a szüleivel, akik mindent megtesznek, hogy valahogy kihozzák ebből az állapotból.

Isten adja, hogy sikerüljön!!!!!!!

 

 

 

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sarkanymese.blog.hu/api/trackback/id/tr201852321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

könnyező kékszem 2011.08.28. 21:26:52

A fiam hasonló tüneteket prpdukált,most 21 éves.Karikás szemek megmaradtak,agresszív de ha kedves nagyon kedves.A napokban kitörte az ablakot,állítólag véletlen.Sok ilyen véletlen van.Már bátalmazott, másokat is fenyegetett,sokszor hozzta szóba a sátánt.Csecsemő korában ő is állandóan felfelé nézett és hátra csuklott a feje.Kb 8 hónapos koráig tudott aludni,talán túl sokat is.Majd kapott egy influenza jellegü fertőzést ami a fülére húzódott.Nagyott halló lett,és elkezdődtek a bajok.Nem alvás,stb...véleményem szerínt akár valami virus is okozhat károsodást az agyban, ami később okozhat ilyen jellegü bajokat.Egyedül neveltem,nyomorogtunk,iskolából iskolába,megértés nuku...Itt még nagyon nehéz az ilyen embereknek.Talán a kislánynak nem lesz olyan nehéz mint az én fiamnak.
süti beállítások módosítása