HTML

sárkánymese

A testvérem skizofréniával küzd - és vele együtt az egész család...

Friss topikok

skizofrénia a családomban

2008.10.10. 01:49 sarkanymese

takarítás

Kedves Olvasók!

Kicsit rendbeteszem most a blogot, eltart egy darabig, de szép lassan felkerül minden bejegyzés újra egyenként. A legfontosabbakat, ami a legjobban érdekelt Titeket, azokat már most visszaállítottam.

Hozzászólni egy darabig még nem lehet, de majd azt is visszaállítom idővel.

Addig is, írjatok nekem nyugodtan e-mailt (sarkanymese_kukac_gmail.com)

sarkanymese

 

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sarkanymese.blog.hu/api/trackback/id/tr8706152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Memorials 2011.02.16. 09:46:20

Hát, sajnos az én apukám skizofrén volt.. és nagyon gyakran jut eszembe, hogy mi lesz, ha... ha én is...
Olyan rémes érzés. A százalékok nem nyugtattak meg. Ha 1 % jutna rám lehetőségnek, akkor is félnék tőle.

sarkanymese 2011.03.07. 22:32:19

Szia!

Elhiszem, hogy ijesztő ez számodra, de gondolj arra, hogy
1) a genetika csak egy pici része az okoknak, ahhoz, hogy a betegség kitörjön, egy csomó más körülmény is hozzájárul, amik Nálad lehet, hogy abszolút nincsenek meg!
2) én ismerek több skizofréniával küzdő embert is, akik baromi jó fejek, és tök jól vannak, azért, mert szedik a gyógyszereiket és járnak terápiára, vagyis tudatosan állnak a betegségükhöz. Ha Te Veled ne adj Isten, ilyen előfordulna, az apukáddal kapcsolatos tapasztalataid miatt egészen biztos nem kellene évekig győzködni, mint más betegeket, hogy ezzel foglalkozni kell, gyógyszert kell szedni a és/vagy terápiára kell járni, mert Te már ezt tudod, és ez talán a legeslegfontosabb, hogy az embert ezt le tudja győzni.
3) Magyarországon mindenki félve beszél erről, de érdemes elolvasni néhány pl. amerikai könyvet, ők sokkal pozitívabban állnak az egészhez, tökre optimistán!

Nem azt mondom ezzel persze, hogy ez a világ legjobb betegsége, korántsem, de szerintem Neked ezzel a tudatossággal semmi okod az aggodalomra! :)
Egyébként nálam is van esély, hisz az édestestvérem beteg, mégse félek ettől egyáltalán.
süti beállítások módosítása