HTML

sárkánymese

A testvérem skizofréniával küzd - és vele együtt az egész család...

Friss topikok

skizofrénia a családomban

2007.03.05. 13:24 sarkanymese

a tyúk vagy a tojás?

aki pszichiátriailag, testileg beteg az okozza a lelki bajait, vagy a lelki betegségből lesznek testi tünetek, vagy mindkét irány együtt létezik, és egymást erősíti?

ezen gondolkozom egy ideje.

honnan lehet azt eldönteni, hogy valaki "simán" lelki beteg "csak", és a testi tünetei mind ebből adódnak, vagyis "csak" a lelkét kell valahogy helyrerázni, és minden rendben lesz, vagy komoly testi okai vannak az állapotának (pl. x hormon nem termeődik valamiért, stb), ami súlyos lelki, szellemi reakciókat vált ki, de a test kezelése mindig is kelleni fog majd, hiába van látszólag jól a lélek...?

igazából Nála sem tudom eldönteni, hogy hogyan is van ez, hol azt érzem, hogy tisztán pusztán a magány, és a kisebbrendűség érzése miatt van Vele minden gáz, hol úgy érzem, hogy 1000%, hogy kémiai okai vannak, annak, ahogy viselkedik, és ezek katalizálják a magány- és kisebbrendűség érzését is Benne.

pedig rohadtul nem mindegy.

most ezt rágom.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sarkanymese.blog.hu/api/trackback/id/tr8543113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása