HTML

sárkánymese

A testvérem skizofréniával küzd - és vele együtt az egész család...

Friss topikok

skizofrénia a családomban

2009.07.20. 01:55 sarkanymese

Lelki Egészség Fóruma

Címkék: dr. harangozó judit

dr. Harangozó Judit nevéhez fűződik a Lelki Egészség Fórumának elindítása.

Ez egy nagyon klassz, és hihetetlenül fontos kezdeményezés, tudjatok róla, olvassátok, fórumozzatok!

Íme, amit ők írnak magukról:

"A Lelki Egészség Fóruma egy olyan HÁLÓZAT, amely a pszichiátriai ellátásban, a lelki egészségért dolgozó szakemberek és más érintettek között kíván nyílt párbeszédet kialakítani a pszichiátria mai súlyos válsághelyzetének elemzése, a betegellátás javítása, a szakmai megújulás és érdekvédelem erősítése érdekében.

Misszió: A Lelki egészség Fóruma civil kezdeményezés civil szellemiséggel. NEM szervezet, nem politizál, és nem köt szerződéseket gyógyszercégekkel. Nem kötődik lobbi-érdekekhez. Olyan szakemberek hozták létre, akik úgy érzik, sürgős tennivalóink vannak a szakmánk megmentése érdekében és szakmai értékeink megmentése és megújítása érdekében.

Információ, tapasztalatcsere: A Lelki Egészség Fóruma nem vezet projekteket, de segít a hálózat tagjainak abban, hogy a hazai legjobb gyakorlatok tapasztalatait felhasználva sikeresen pályázhassanak, és lépéseket tegyenek a megújulás felé. A jó gyakorlatok hazai képviselőivel felvettük a kapcsolatot és sokukat megnyertünk arra, hogy más szakembereknek és szolgáltatóknak segítsenek a szakmai fejlődésben é válságkezelésben – ezt a szolgáltatást az érdeklődőknek kiközvetítjük.

Érdekvédelem: A Lelki Egészség Fóruma alapítói abban hisznek, hogy a szakma válsághelyzetét átfogóan és tárgyszerűen kell elemezni, kerülve a „panaszkultúrát” és a rövid távú érdekek mentén történő torzításokat és taktikázást. Azt gondoljuk, hogy a szakma jövőjéről és nehézségeiről együtt és nyíltan kell beszélnünk. Adatokat kell gyűjtenünk, amelyek mérhetővé teszik a problémákat, és amelyekre építhető egy operatív megújulási program, amely nem csak elveket, de adatokra alapozott projekt-alapú elképzeléseket is leír. Erre alapozható egy pro-aktív szakmapolitikai irány, amely a – válság ellenére – megvalósult hazai jó gyakorlatokat állítja fókuszba és elsődlegesen ezek képviselőit tekinti szakértőknek.

A XXI. század pszichiátriája: a személyközpontú értékeken, az elmélyült klasszikus klinikai tudáson és a modern idegtudományok eredményein alapulhat. Nyitottságot feltételez az irányzatok között és nyílt párbeszédet, érdekegyeztetést az érintettekkel és a közösségekkel. Kiemelten kezeli a gyermekek lelki egészségét. Határozott minimum-követelményekre és minőségi mutatókra épül egy hatékony és demokratikus, team-alapú szervezeti kultúrában. Hatékony és összehangolt közösségi ellátásokat és magas színvonalú sürgősségi kórházi ellátást, biztonságot nyújtó, elérhető intézményes segítséget nyújt, jól szervezett integrációban a szociális és munkaügyi rendszerekkel.

Ma mindnyájan hozzájárulhatunk a megújuláshoz. Hozzunk létre egy elektronikus hálózatot, amelyet közösen használva megindulhatunk EGYÜTT a fenti célok érdekében!

Jelentkezzen a lefnet@gmail.com e-mail címre és lépjen be a Lelki Egészség Fórumába! Szeptember közepétől látogasson el honlapunkra a www.lefnet.hu címen!"

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sarkanymese.blog.hu/api/trackback/id/tr481255804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása