HTML

sárkánymese

A testvérem skizofréniával küzd - és vele együtt az egész család...

Friss topikok

skizofrénia a családomban

2009.06.06. 00:16 sarkanymese

köszönet Xavier Amadornak és a Lélekben Otthon Kiadónak

Címkék: könyv

Nagyon-nagyon klassz hír: a könyv, amit már korábban is ajánlottam olvasásra hozzátartozóknak, most végre megjelent magyarul is!!!

Arról szól, hogy hogyan kell beszélgetni egy skizofréniában, vagy más mentális betegségben szenvedő emberrel, akinél gyakran egészen más kommunikációs módszerekre van szükség a HATÁSOS beszélgetéshez, mint egy "átlag" embernél. Ezen belül elsősorban arról, hogy hogyan lehet rávenni valakit - aki egyáltalán nem érzi magát betegnek, pedig sajnos az -, hogy elfogadja a segítséget, vagy épp bevegye a szükséges gyógyszereket.

Nagyon klassz könyv, aki írta, Xavier Amador klinikai pszichológus, nagyon híres ember az USA-ban, sőt ma már világszerte is, de ami miatt igazán jó ez a könyv, az az, hogy a testvére skizofréniában szenved, ezért ő nem csak mint pszichológus, hanem mint családtag is látja a problémát. (Íme egy Magyar Narancs interjú a szerzővel).

Ezért tele van az egész könyv szeretettel, sokkal közelebb áll egy családtaghoz ez a stílus, mint amilyenek az átlag skizofréniás könyvek.

Nagyon-nagyon melegen ajánlom minden olyan embernek, aki akár orvosként, akár pszichológusként, akár barátként, vagy családtagként ismer skizofréniában szenvedő embert!!! nagyon sokat lehet belőle tanulni, tényleg!

És nagyon-nagyon köszönöm ezúton is a Lélekben Otthon Kiadónak, hogy kiadták Magyarországon!!!

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sarkanymese.blog.hu/api/trackback/id/tr591166617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása