HTML

sárkánymese

A testvérem skizofréniával küzd - és vele együtt az egész család...

Friss topikok

skizofrénia a családomban

2007.04.18. 23:39 sarkanymese

a mi pszichiátriánk

Itt előttetek megfogadom, hogy amikor majd sikerül megvalósítani az álmainkat a vőlegényemmel, és ezáltal lesz elég pénzünk, az első dolgok egyike, amit tenni fogunk az lesz, hogy építünk egy szép, tiszta, modern, barátságos pszichiátriai központot valami gyönyörű természeti környezetben és a lehető legfelkészültebb és leghumánusabb orvosokat, ápolókat, pszichológusokat és más lelki tanácsadókat fogjuk ott foglalkoztatni.
Ez mindkettőnk közös álma.

Istenem, adj nekünk sok erőt eljutni odáig, hogy létrehozhassuk.

Nonszensz, hogy milyen körülmények között kénytelenek ma gyógyulni és gyógyítani emberek a pszichiátriákon.
Épp elég feladatot kell megoldaniuk és démont legyőzniük közös erővel, nem szabad hagyni, hogy e közben azzal kelljen törődniük, vajon rájuk omlik-e a vakolat.

A tesvérem, eddig Tündérhegyet (http://www.tunderhegy.hu) , és az OPNI-t (http://www.opni.hu) járta meg, a Fiú ezeken kívül már számtalan más helyen is volt, pl. Pomázon és a Thalassa Házban (http://www.thalassahaz.hu/) is. Messze a Thalassa a legemberibb helyileg, amennyire én meg tudom ítélni, már a honlapjuk is nyugalmat sugároz és pozitív érzéseket kelt az emberben, mind a környezet bemutatása (http://www.thalassahaz.hu/thalassa/index.php/static/terek), mind az, ami nekem nagyon szimpatikus, hogy a munkatársak névvel, munkakörrel, fotóval együtt fent vannak a honlapon (http://www.thalassahaz.hu/thalassa/index.php/static/munkatarsak).

Az OPNI sorsa ugye jelenleg kétséges, ma olvastam, hogy az egykori alapítók perre készülnek a bezárása miatt, mert az alapító okirat azt tartalmazza, hogy ha idő előtt elveszik Lipótmezőtől a betegellátási funkciót, akkor az épület visszaszáll a családra, most pedig ugye éppen valami ilyesmi történik... Ami elképesztő, hogy jelenleg "nincs meg" ez a bizonyos eredeti 1868-as alapító okirat... (http://www.fn.hu/belfold/0704/alkotmanyos_jogokat_sert_lipotmezo_160656.php , http://index.hu/politika/belfold/opni382929/) Sajnos, annyira nem vagyok komolyan és alaposan tájékozott, hogy el tudjam dönteni, valóban célszerű-e megszüntetni az intézményt azon az alapon, hogy az épület alkalmatlan a feladatra, de az biztos, hogy itt nagyon magas szintű munka folyt, és ha az itt évtizedeken át együtt dolgozó teameket úgy feldarabolják, hogy ez az együttműködés a tagok közt megszűnik, vagy ha a súlyos állapotban lévőknek nem lesz hová bemenniük az OPNI helyett, akkor BICSKANYITOGATÓ ami folyik!!!! :(((((
Nagyon remélem, hogy csak csupa "alkalmasabb és szebb" helyre kerülnek a betegek, bár azért annak ellenére is megmutathatná nekem valaki, hogy hol is vannak ezek a helyek, hogy voltam már az OPNIban, és magam is láttam, hogy le van robbanva... :(((

Na, majd egyszer. Csakazértis!!!!!!

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sarkanymese.blog.hu/api/trackback/id/tr8260574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gallicus 2007.04.19. 10:02:38

Ha csak a psziciátrián!De majd ez a "szőke moha" ha kinevezik helyrehoz ugy mindent hogy attól koldulunk!Ezek ott a SZADESZ-ban már tulokosak lettek,annyi az eszük mint a ganéj,de olyan is!

sarkanymese 2007.04.26. 23:33:42

huh, nem szeretnék ismeretek nélkül itt bőszen politizálni, nem ez a célom, de nagyon nagyon remélem, hogy nem annyira sötét a kép, mint amennyire látszik, mert ha igen, nagy bajban vagyunk... :(

Ági 2008.03.12. 22:17:14

Nem, nagyon nincs, nem volt értelme bezárni, és igen, nagy bajban vagyunk.
süti beállítások módosítása